• Szívet-testet-lelket melengető Valentin napi meglepetés

    Szívet-testet-lelket melengető Valentin napi meglepetés

    A Vörösmarty Színház február 14-re, a szerelmesek napjára egy olyan meglepetéssel készül, ami még a cudar időben is garantáltan felmelegít mindenkit. Váradi Eszter Sára és Keller János vasárnap délután útra kel, hogy a székesfehérváriak otthonába vigye a szerelmet.
  • Börcsök Enikő emlékére - Kvartett című előadás - az eSzínház és a Vígszínház közös megemlékezése

    Börcsök Enikő emlékére - Kvartett című előadás - az eSzínház és a Vígszínház közös megemlékezése

    Spiró György Kvartett című színművének online közvetítésével emlékezik a Vígszínház és az eSzínház Börcsök Enikőre. A Kvartett megtekintéséből származó teljes bevételt a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért részére utaljuk át, melynek Börcsök Enikő kétszeres vesetranszplantáltként önkéntese és kurátora volt. Az Alapítvány célkitűzése, hogy szervhiány miatt ne haljon meg senki Magyarországon, és a szervátültetett emberek megfelelő rehabilitációban részesüljenek, a sikeres műtét után teljes életet tudjanak élni.
  • „Egy streaming során mindig fogunk hátrahagyni boldogtalanokat”

    „Egy streaming során mindig fogunk hátrahagyni boldogtalanokat”

    Katarzis a világhálón: szükségmegoldás vagy a jövő útja a streaming? címmel szervezett online konferenciát a Magyar Teátrumi Társaság. A jegybevételekről, a jövőbeni online lehetőségekről és a művészi aspektusokról is szó esett. Beszámoló.
  • Az igazi karanténdarab - Vesztegzár a Grand Hotelben

    Az igazi karanténdarab - Vesztegzár a Grand Hotelben

    Az igazi karanténdarab - Vesztegzár a Grand Hotelben„A hősnő szállodai szobájának szekrényéből egy ismeretlen fiatalember lép ki zöld lámpaernyővel a fején.” És ez még csak a kezdet! Rejtő Jenő egyik legsikeresebb regényének színpadi változatában minden a feje tetején áll! A darab Szente Vajk rendezésében online tekinthető meg.
  • Operett online - A Pendragon-legenda

    Operett online - A Pendragon-legenda

    Pénteken este 19:00 órakor megnyílik a híres Pendragon vár kapuja a Budapesti Operettszínház előadásában! A nézők online tudnak csatlakozni ehhez a kalandos úthoz.

  • Vándor- színész mesél – A ló neve Korzika

    Vándor- színész mesél – A ló neve Korzika

    "A korzikai GR20 kétszáz kilométere - írja az útikönyv - Európa legszebb és legnehezebb magashegyi túraútvonala. Ráadásul a francia idegenlégiósok kiképző terepe. Kétszer is nekifutottam, hogy teljesíthessem! Megszenvedtem, de megérte! Tarts velem a vadság és szépség szigetére, Korzikára!"
  • 25 éves A dzsungel könyve

    25 éves A dzsungel könyve

    Negyed évszázada mutatták be a Pesti Színházban a magyar színháztörténet egyik legsikeresebb darabját, A dzsungel könyvét. Az ugyanazon a játszóhelyen, ugyanabban a rendezésben legtöbbet játszott magyar musical szövegkönyvét Békés Pál, dalszövegeit Geszti Péter írta, zenéjét Dés László szerezte. Az ünnepi előadás január 30-án a Vígstreamház közvetítéssorozatában élőben lesz látható.
  • Elhunyt Börcsök Enikő színművésznő

    Elhunyt Börcsök Enikő színművésznő

    A Vígszínház társulata mély megrendüléssel tudatja, hogy ma hajnalban, hosszú, súlyos betegség után 53 éves korában elhunyt Börcsök Enikő színművész, Jászai Mari-díjas, Érdemes– és Kiváló Művész.
  • Carmen online Premier pénteken

    Carmen online Premier pénteken

    A Vörösmarty Színház január 29-én, pénteken mutatja be Carmen című előadását az e-Színház felületén. Jegyvásárlásra pénteken 17:50-ig van lehetőség.
  • SzínpadON: Kárpát-medence antológia

    SzínpadON: Kárpát-medence antológia

    A Magyar Állami Népi Együttes nagysikerű előadásainak tematikus válogatása a Kárpát-medence antológia, mely Trianon emlékezete jegyében állt színpadra.
  • Podcast hírműsor indult

    Podcast hírműsor indult

    A Pro Kultúra Harmadik csengetés podcast műsora a rádiós interjúk mellett havonta egy alkalommal hírösszefoglalóval és kulturális ajánlóval jelentkezik Savanyu Gergely színművész szerkesztésében és vezetésével. 
  • Klasszikus versek, klasszikus előadókkal a kultúra napján

    Klasszikus versek, klasszikus előadókkal a kultúra napján

    „Múlt, s jövendő” címmel állított össze egész napos emlékműsort a Magyar Versmondók Egyesülete. Az egyesület facebook oldalára látogatók óránként egy klasszikus verset láthatnak a magyar kultúra napján, egy-egy ismert színész vagy előadóművész tolmácsolásában. A legnagyobb költőket szólaltatják meg a legendás verset mondó művészek.
  • János vitéz - a Magyar Kultúra Napján - az Operett online műsorán, január 22-én

    János vitéz - a Magyar Kultúra Napján - az Operett online műsorán, január 22-én

    János vitéz történetét már több, mint 170 éve őrzi a magyar kultúra! Az elbeszélő költeményt Kacsóh Pongrác zenésítette meg, az így született daljáték töretlen sikerének köszönhetően rendre megjelenik a színházi repertoárokon.Január 22-én - a Magyar Kultúra Napján - az Operett online műsorán is látható lesz, a premierig idézzük fel együtt Petőfi klasszikusát, melynek sorai mindenki számára ismerősen csengenek!„Tüzesen süt le a nyári nap sugáraAz ég tetejéről a juhászbojtárra.Fölösleges dolog sütnie oly nagyon,A juhásznak úgyis nagy melege vagyon.”
  • OperaLive - MaszkaBál – Wiedemann Bernadett és Kelemen Zoltán operaestje

    OperaLive - MaszkaBál – Wiedemann Bernadett és Kelemen Zoltán operaestje

    2021. január 22-én Wiedemann Bernadett mezzoszoprán és Kelemen Zoltán bariton válogatnak kedvenc áriáikból és duettjeikből Verditől Kodályig. Operaestjük 20:00 órától látható a Facebookon és az Origón.
  • Online is elérhetővé válik a Szabadtéri Úrhatnám polgára

    Online is elérhetővé válik a Szabadtéri Úrhatnám polgára

    A Szegedi Szabadtéri Játékok is csatlakozik a streaming szolgáltatást nyújtó intézményekhez. Az ország legnagyobb szabadtéri színháza elsőként nagysikerű Moliére-komédiáját, az Úrhatnám polgárt teszi online is hozzáférhetővé a közönség számára január 18-tól.
  • Bencs Villa kapuit immár virtuálisan is kitárja

    Bencs Villa kapuit immár virtuálisan is kitárja

    A Bencs SzalON című online mini talk-show a Színház által egész évben üzemeltetett, festői szépségű Bencs Villa kapuit immár virtuálisan is kitárja, hogy kulturális programjainak hangulatából a szélesebb nyilvánosság számára is egy sokszínű ízelítőt biztosítson.Otthonuk kényelméből, egy finom kávé vagy tea mellett legyenek Önök is a Bencs Villa vendégei; tartsanak velünk a Bencs SzalON legelső adásán, 2021. január 19-én, kedden este 8 órakor a Móricz Zsigmond Színház és a Bencs Villa Facebook-oldalain!
  • Januárban is folytatódik a Zenthe Online

    Januárban is folytatódik a Zenthe Online

     A decemberi nagy sikerre való tekintettel a Zenthe Ferenc Színház januárban sem hagyja cserben nézőit, folytatja online előadásainak  a vetítését. 
  • Gimesi Dóra: Emma csöndje bemutató - élő közvetítés

    Gimesi Dóra: Emma csöndje bemutató - élő közvetítés

    A bemutató élő közvetítése 2021. január 16-án, szombaton 15 órától lesz megtekinthető. Kezdés előtt 15 perccel lehetőség nyílik csatlakozni az élő közvetítéshez. Az előadás 7 éves kortól ajánlott, egy szünettel játsszuk (a szünet időtartama kb. 20 perc).
    A hétéves Emma épp két hete, három napja és tíz perce jár iskolába. Más, mint az osztálytársai: különösen érzékeny a zajokra, és retteg, ha meg kell szólalnia mások előtt. Az emberekkel nehezen kommunikál, ám a tengeri állatokat megérti.