• Hetedik évadját kezdi a Váci Dunakanyar Színház

    Hetedik évadját kezdi a Váci Dunakanyar Színház

    ’Kacagj és repülj velünk az ismeretlenbe!’ szlogennel indítja hetedik évadját a Váci Dunakanyar Színház. A mágikus 7-es szám bűvöletében készül az új évadra a Váci Dunakanyar Színház. 7 bemutató, 7. évad, közel 70 000 fős lakosság a színház vonzáskörzetében. Klasszikus és két kortárs darabbal és egy ősbemutatóval is várják a nagyérdeműt, olyan színművészek főszereplésével, mint Erdélyi Timea, Szarvas József, Karalyos Gábor és Tarpai Viktória, aki ráadásul három különböző darabban is elvarázsolja majd a közönséget.
  • Kortárs magyar ősbemutatókkal készül az évadra a Kolibri Színház

    Kortárs magyar ősbemutatókkal készül az évadra a Kolibri Színház

    Kortárs magyar darabok bemutatását tervezi az új évadban a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, amely nemzetközi együttműködéseit is folytatja - közölte a színház szerdán az MTI-vel.
  • Munkával nyitott évadot az Újszínház

    Munkával nyitott évadot az Újszínház

    Az évadnyitó társulati ülés után munkával indította évadát az Újszínház. A társulat tagjai izgalmas feladatok elé néznek, így kipihenten, tele energiával vágtak bele az évadkezdésbe.
  • Egy görög klasszikus bemutatása a Nemzetiben - Médeia

    Egy görög klasszikus bemutatása a Nemzetiben - Médeia

    Egy elárult, szerelmes, szerencsétlen asszony, aki féltékenységből embertelen tettet követ el: megöli gyermekeit.
  • Tóth Barnabás Akik maradtak (12) című filmje a Telluride Filmfesztiválon

    Tóth Barnabás Akik maradtak (12) című filmje a Telluride Filmfesztiválon

    Tóth Barnabás Akik maradtak (12) című filmjének világpremierje az augusztus 30. és szeptember 3-a között tartandó legendás Telluride Filmfesztiválon lesz, ahová magyar filmek közül legutőbb a Saul fia jutott el. A sokak által az Oscar előszobájaként számon tartott fesztivál olyan filmek indulását alapozta meg, mint a Kék bársony, a Gettó milliomos, a Király beszéde, az Ida, a Roma vagy a Mások élete.  Idén 18 film kapott meghívást, többek között Pedro Almadovar, Terrence Malick, James Mangold, Edward Norton és Agnès Varda legújabb alkotása. Az Akik maradtak egy lélekemelő, könnyedséggel és melegséggel teli történet a szeretet gyógyító erejéről. A II. Világháború utáni Budapesten játszódó alkotás hazai premierje szeptember 19-én a 16. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon lesz, ahol egyedüli magyarként szerepel majd a nagyjátékfilmek versenyében. A Susotázs rendezőjének és a Testről és lélekről producereinek legújabb filmje – mely az NMHH Médiatanácsa Magyar Média Mecenatúra Program támogatásával készült - szeptember 26-ától látható a magyar mozikban a Budapest Film forgalmazásában.
  • Nyílt nap a Nemzetiben

    Nyílt nap a Nemzetiben

    Kukkantson a kulisszák mögé a Nemzetiben!  A Színházak éjszakája programsorozathoz csatlakozva tartja nyílt napját a színház szeptember 21-én.

  • Indul az évad a Nemzetiben

    Indul az évad a Nemzetiben

    Egy legendás film színpadra állításával, egy görög klasszikus bemutatásával, és egy nyílt nappal indítja az évadot a Nemzeti Színház szeptemberben. 
  • Kőketánc – moldvai és gyimesi gyermektáncház

    Kőketánc – moldvai és gyimesi gyermektáncház

    Budapest egyik legrégebb óta működő gyermektáncháza új helyszínen várja a táncos lábú, dalos kedvű kicsinyeket szüleikkel, nagyszüleikkel. Kőketánc – moldvai és gyimesi gyermektáncház Sándor Ildikó vezetésével 2019. szeptember 15-től vasárnaponként 10.00 órától a Nemzeti Táncszínház Előtérében.
  • Bozsik Yvett társulatának új előadása - Nyaralás

    Bozsik Yvett társulatának új előadása - Nyaralás

      Bozsik Yvette Társulat bemutatja Nyaralás című előadását 2019. szeptember 22-én 19.00 órakor a Nemzeti Táncszínház Nagyteremében. Legújabb táncelőadásuk a humor, a groteszk, az abszurd, a színházi eszközök, a tánc és az akrobatika dinamikus váltakozására épül.
  • dráMA kortárs színházi találkozó a Tomcsa Sándor Színházban

    dráMA kortárs színházi találkozó a Tomcsa Sándor Színházban

    A Tomcsa Sándor Színház szeptember 16-21. között idén is megszervezi a dráMA kortárs színházi találkozót, amely immár tizenegyedik alkalommal kívánja szolgálni a kortárs színházat, lehetőséget teremtve a találkozásra, alkotói beszélgetésekre, eszmecserére.
  • Magyarországi ősbemutató: ZENTA, 1697

    Magyarországi ősbemutató: ZENTA, 1697

    A tavalyi zentai ősbemutató után, az Esztergomi Várszínházban, a Bazilika előtt látható Magyarországon először a Zenta, 1697. című rockopera. A Zentai Magyar Kamaraszínház és a Soproni Petőfi Színház koprodukciójában készült előadás tisztelegni kíván az 1697. szeptember 11-én lezajlott világtörténelmi jelentőségű esemény előtt, amikor is a Savoyai Jenő által vezetett egyesült keresztény seregek Zenta határában meghatározó csatát nyertek a török haderővel szemben.
  • A LEGKREATÍVABB SZÍNHÁZAKKAL NYITOTT A POSZT

    Ötödik alkalommal rendezte meg Színházat vegyenek! címmel színházmarketing konferenciáját a Magyar Teátrumi Társaság, a Pécsi Országos Színházi Találkozó nyitónapján. A konferencia fókuszában idén a színházak számára jövedelmező média- és szakmai kapcsolatok, a sikeres hazai és nemzetközi kapcsolatépítés különféle aspektusai álltak.
  • A Váci Dunakanyar Színház 2019/2020 évada

    A Váci Dunakanyar Színház 2019/2020 évada

    Elindult a 2019/2020 évad felnőtt bérletek előfoglalása a Váci Dunakanyar Színházban: a Nyugdíjas, Premier, Családi és Víg Vác bérletek már leköthetők.
  • A Pál utcai fiúk Nagyváradon is hatalmas sikert arattak

    A Pál utcai fiúk Nagyváradon is hatalmas sikert arattak

    A Festum Varadinum - Minden Magyar Majálisa rendezvénysorozat keretében május 12-én szabadtéren, a nagyváradi vár falai között adta elő a Vörösmarty Színház egyik legsikeresebb musicalét, A Pál utcai fiúkat. A nagysikerű, lendületes előadást a teátrum igazgatója, Szikora János is megtekintette a helyszínen.
  • Május 11-én, szombaton lesz a VIII. Táncház Napja!

    Május 11-én, szombaton lesz a VIII. Táncház Napja!

    A Hagyományok Háza idén nyolcadik alkalommal rendezi meg a Táncház Napját a Liszt Ferenc téren, május 11-én. A programhoz több külhoni helyszín is csatlakozott.
  • A POSZT versenyében a Váci Dunakanyar Színház Ványa bácsija

    A POSZT versenyében a Váci Dunakanyar Színház Ványa bácsija

    A POSZT verseny előadásai közé beválogatott produkció május 14-én 16 órakor tekinthető meg a Váci Dunakanyar Színházban.
  • Minden hónapban premier a Zenthében

    Minden hónapban premier a Zenthében

    Nyolcadik évadát hirdette meg a Zenthe Ferenc Színház: a 2019/2020-as évadban minden hónapban lesz saját premierje a salgótarjáni teátrumnak. Új bérletsorozat mellett új színészek és új rendező(k) jellemzik a következő évadot, egyben emléket állítanak Zenthe Ferencnek, hiszen 2020-ban ünnepeljük születésének századik évfordulóját.
  • Átadták a televíziós forgalmazású alkotásoknak járó Magyar Filmdíjakat

    Átadták a televíziós forgalmazású alkotásoknak járó Magyar Filmdíjakat

    Április 27-én, szombat este a Pesti Vigadóban került sor a televíziós forgalmazású filmek (tévéfilm, televíziós sorozat, kisjátékfilm, dokumentumfilm, ismeretterjesztő film és animációs film) díjátadójára.