Hírek

 • Podcast hírműsor indult

  A Pro Kultúra Harmadik csengetés podcast műsora a rádiós interjúk mellett havonta egy alkalommal hírösszefoglalóval és kulturális ajánlóval jelentkezik Savanyu Gergely színművész szerkesztésében és vezetésével. 


  Klasszikus versek, klasszikus előadókkal a kultúra napján

  „Múlt, s jövendő” címmel állított össze egész napos emlékműsort a Magyar Versmondók Egyesülete. Az egyesület facebook oldalára látogatók óránként egy klasszikus verset láthatnak a magyar kultúra napján, egy-egy ismert színész vagy előadóművész tolmácsolásában. A legnagyobb költőket szólaltatják meg a legendás verset mondó művészek.


  János vitéz - a Magyar Kultúra Napján - az Operett online műsorán, január 22-én

  János vitéz történetét már több, mint 170 éve őrzi a magyar kultúra!
  Az elbeszélő költeményt Kacsóh Pongrác zenésítette meg, az így született daljáték töretlen sikerének köszönhetően rendre megjelenik a színházi repertoárokon.
  Január 22-én - a Magyar Kultúra Napján - az Operett online műsorán is látható lesz, a premierig idézzük fel együtt Petőfi klasszikusát, melynek sorai mindenki számára ismerősen csengenek!
  „Tüzesen süt le a nyári nap sugára
  Az ég tetejéről a juhászbojtárra.
  Fölösleges dolog sütnie oly nagyon,
  A juhásznak úgyis nagy melege vagyon.”

Vörösmarty Színház mindennapjai és Meseszínház

2020-03-30 10:00:00

A koronavírus járvány immár mindenkit száműzött otthonába. A Vörösmarty Színház társulata, munkatársai is otthon vannak, ki így, ki úgy üti el az időt. Ezért is indították útjára új sorozatunkat Élet a karantén alatt címmel, hogy közönségük se maradjon hírek nélkül. Kicsit bepillanthatnak munkatársaik, művészeik életébe, ki mit csinál a négy fal között.


Rendezőasszisztensük, Németh Mariann Mary például már egy magaságyást is elkészített, hódol szenvedélyének, az üvegfestésnek, emellett jótékonykodik is: maszkokat készít mindenkinek, akinek szüksége van rá. Az önkénteskedésből a nézőtéri felügyelő, Kondász Renáta is kiveszi a részét, a székesfehérvári önkormányzat felhívására csomagolta az ingyenes maszkokat. Színészeik is elfoglalják magukat, Kerkay Rita és Kricsár Kamill online forgat mesefilmet egy jegesmackóról, Nukáról, Závodszky Noémi gyakran jelentkezik kisfilmmel, amelyekben gondolatait osztja meg, ügyelőjük, Horváth Iza pedig olyannyira nem tud elszakadni a színháztól, hogy a háztartásában fellelhető eszközöket hívja, akárcsak a színpadra a színészeket.


Az alábbi linkeken bővebben is olvashatnak az otthoni mindennapokról:

https://www.vorosmartyszinhaz.hu/hirek/1593-elet-a-karanten-alatt-zavodszky-noemi

https://www.vorosmartyszinhaz.hu/hirek/1592-elet-a-karanten-alatt-andrassy-mate

https://www.vorosmartyszinhaz.hu/hirek/1591-elet-a-karanten-alatt-nemeth-mariann-mary-rendezoasszisztens

És megnézhetik Horváth Iza briliáns videóit:

https://www.facebook.com/izabella.horvath.946/videos/3111484648864006/

https://www.facebook.com/izabella.horvath.946/videos/3117363074942830/


A kisebbek és a gyermeklelkű felnőttek sem maradnak mulatság nélkül, Meseszínházuk megnyitotta kapuit, szigorúan online. Egyed Attila már el is kezdte a sort, de jön még Tóth Ildikó, Keller János, Ladányi Júlia, Varga Gabriella, Lábodi Ádám, és megannyi kaland a mesék világából. Aki pedig inkább mesefilmre vágyik, Kerkay Rita és Kricsár Kamill animációs filmjét, a Nuka, a világjárót is megnézheti, és várhatja izgatottan a folytatást.

A Meseszínház itt nyílt meg:

https://www.vorosmartyszinhaz.hu/hirek/1599-meseszinhaz-elmeny-otthon

Nuka kalandjait pedig itt követhetik:

https://www.vorosmartyszinhaz.hu/kitekinto/1597-online-forgat-kerkay-rita-es-kricsar-kamill


Amíg a kialakult helyzet nem rendeződik, a Vörösmarty Színház társulata azon lesz, hogy közönségét ne hagyja szórakozás nélkül, a legfontosabb üzenetük azonban az, hogy mindenki maradjon otthon. Vigyázzanak egymásra!