Hírek

 • Zenthe Ferenc Színház következő premierje - Dollárpapa

  Pénzről, szerelemről, panamáról…. színház péntek és szombat este

  Gábor Andor művét, a Dollárpapát viszi színre következő premierjeként a Zenthe Ferenc Színház. A hármas koprodukcióban készült előadást a salgótarjáni teátrum a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházzal és az egri Gárdonyi Géza Színházzal közösen valósítja meg. 


  KULTEÁTRUM Óbudán, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum Kultea színpadán

  A KULTEÁTRUM Óbudán, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum Kultea színpadán egy új név a budapesti színházak között, mely szeptembertől heti két alkalommal – befogadó jelleggel – olyan produkcióknak ad otthont, amelyeknek a budapesti, vidéki és határon túli magyar játszóhelyek nem tudnak megfelelő mennyiségben megjelenési fórumot biztosítani, de a megszületett előadásaik művészi értéke jelentős. 


  Soproni Petőfi Színház - PREMIER: A padlás

  Szeretettel hív és vár mindekit a Soproni Petőfi Színház új bemutatójára, Presser Gábor- Sztevanovity Dusán- Horváth Péter: A padlás című musical premier előadására! 


Zenthe Ferenc Színház következő premierje - Dollárpapa

2020-10-13 09:00:00

Egy eladósodott tanárról- akinek két lánya éppen eladósorban van- mindenki úgy tudja, hogy egy milliomos nagybácsija él Amerikában, aki hatalmas ültetvényekkel, gyárakkal és vállalatokkal rendelkezik. Ez a dúsgazdagnak hitt dollárpapa egyszer csak hazalátogat és gyorsan kiderül, szegény, mint a templom egere. Az eladósodott család mégis tovább erősíti a "milliomos legendáját", hogy ezzel megnyugtassák a hitelezőiket.


Gábor Andor üdén fanyarral megírt „pénz komédiáját” két részben mutatják be, sanzonok és kuplék kíséretének színesítésével. Az 1956-ban bemutatott fekete-fehér Dollárpapa film, Rajz János felejthetetlen alakításával vált igazán ismertté, amelyben nálunk, most Papp János fog bizonyítani.


A színészgárda-felhozatal egészen színes, hiszen a három színház társulatának tagjai közül kerültek ki a szereplők. A salgótarjáni képviseltben Albert Pétert, Farkas Zoltánt, Házi Anitát és Jókai Ágit láthatja a nagyközönség október 16-án és 17-én a Zenthe színház deszkáin.


További információ: 

www.zentheszinhaz.hu/dollarpapa