Műsorok

2020. október 30.péntek Auguszta

Óbudai Danubia Zenekar

Óbudai Danubia Zenekar

Tizenöt évvel ezelőtt négy fiatal művész arra gondolt, hogy Magyarország közönségét megismerteti Astor Piazzolla művészetével. Abban az időben még nem sokan tűzték műsorukra ezt a magávalragadó muzsikát. A négy művészt a szerző kompozícióinak megfoghatatlansága és egyben konkrétsága foglalkoztatta és izgatja a mai napig.

Piazzolla az argentín tangó, a jazz, a klasszikus zene nyelvén szólít fülbemászó dallamaival,

mindvégig olyan érzést keltve, hogy „ezt már hallottam valahol”. A szerző megfogalmazott vágya az volt, hogy az argentín „népzenét” a koncertpódiumra emelje, amihez a klasszikus formákat hívta segítségül. A négy zenész, ezt a finom egyensúlyt hivatott létrehozni az előadásban, zsonglörként egyensúlyozva a stílusok között.

A tangónak története van. Minden darabban egy valóságos dráma zajlik, olykor tragédia, olykor komédia. Amikor megszólal az énekhang, akkor a színház életre kel. Horáció Ferrer gyönyörű és szenvedélyes szövegei méltó párja Piazzolla zenéjének. A közönség egy szempillantás alatt a fülledt buenos aires-i sikátorokban találja magát, és a kétes külsejű városlakók történeteit testközelből tapasztalhatja meg.

Szereposztás
 Fulop NoraFulop Nora (táncos)
 Sinoros-Szabo BotondSinoros-Szabo Botond (táncos)
Munkatársak
Ács PéterÁcs Péter (nagybőgő)
Deli ZsoltDeli Zsolt (harmonika)
Kállai ErnőKállai Ernő (hegedű)
Mayer AlbertMayer Albert (gitár)
Kérem, látogasson vissza később!